Dostupné vína

Cabernet sauvignon

Suché červené veľmi elegantné víno zo Slovenska. Zrelo a relaxovalo v dubových sudoch v tufovej pivnici 3 roky a následne 1 rok vo fľašiach. Týmto dlhým zrením víno vyzrelo do krásy a Vy ho môžete piť v jeho najvyššej možnej kvalite. Nájdete tu arómy dozretého lesného ovocia a lekvárové tóny. Víno má bohaté telo a pekné triesloviny ktoré dospievali počas jeho vyzrievania v sudoch.

Odroda: Cabernet sauvignon

Macerované: 18 dní

Zrenie: 3 roky v dubových sudoch v tufovej pivnici a 1 rok vo fľašiach

Fľaškované: 26.4.2023

Alkohol: 12% vol

Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,7 g/l

Histamín: <0,10 mg/l

Certifikované BIO

Gonepteryx, edition: ´23

Suché biele víno zo Slovenska. Gonepteryx je po latinsky Motýľ žltáčik, ktorého stretneme v našom vinohrade.

Naše tradičné a obľúbené spojenie Tramínu červeného (80%) a Sauvignonu  (20%) vytvorilo toto jedinečné víno. Oproti minulej má edícii iný percentuálny pomer ale duša je rovnaká 🙂

Očaria vás kvetinové tóny, svieža chuť marhulí. Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.  

Odrody: 80% Tramín červený a 20% Sauvignon

Lisované celé strapce

Zrenie: v sklolamináte

Flaškované: 24.4.2024

Alkohol: 14% vol

Celková síra (oxid siričitý): 25 mg/l

Voľná síra: 6 mg/l

Zvyškový cukor: 0,6 g/l

Histamín: 0,26 mg/l

Certifikované BIO

Karbonix

Suché červené víno zo Slovenska. Názov Karbonix sme vybrali pretože víno je vyrobené karbonickou maceráciou a na pripomenutie Asterixa a Obelixa. David je z bretónska a oni sú jeho „susedia“ 🙂

Nájdete tu výraznú chuť  čerešní a malín. Karbonická macerácia urobila víno ľahké, svieže s jemnými trieslovinami. Upozorňujeme, že je veľmi ľahko a rýchlo pitelné. Vo víne bolo naschvál ponechané veľmi jemné prirodzené CO2, aby sa vyzdvihla jeho ovocnosť.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.  

Odroda: Pinot noir Karbonická macerácia 9 dní

Zrenie: sklolaminátových nádobách

Flaškované: 1.3.2024

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 4 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 g/l

Histamín: <0,10 mg/l

Certifikované BIO

Certifikované VINS MÉTHODE NATURE

Le rosé

Suché ružové víno. Vône vo víne Vám pripomenú letný košík plný ovocia. Môžete si vybrať: maliny, čučoriedky, ríbezle, jahody … Víno má plné telo, je šťavnaté a svieže.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Odroda: Pinot noir

Rok výsadby: 2014

Lisované celé strapce

Zrenie: sklolaminátových nádobách

Flaškované: 10.5.2023

Alkohol: 14% vol

Celková síra (oxid siričitý): 24 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 1,8 g/l

Histamin: 0,31 mg/l

Certifikované BIO

Macération sauvignon 2021

Oranžové suché víno.  Hrozno bolo macerované 10 dní na šupkách. Následne víno zrelo 9 mesiacov v betónovom vajci. Nájdete tu arómy liči, kvetinové arómy ako ruža, a v pozadí sa vynímajú mandľové arómy.

Víno má oranžovú farbu, je jemné ale má úžasnú aromatiku. Na konci cítiť pekné, veľmi jemné triesloviny a lieskové orechy. Bez pridanej síry.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.  

Odroda: Sauvignon blanc

Rok výsadby: 2010

Macerované na šupkách 10 dní

Zrenie: 9 mesiacov v betónovej nádobe v tvare vajca.

Flaškované: 16.7.2022

Alkohol: 13,0% vol

Celková síra (oxid siričitý): 4 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 g/l

Histamin: 0,88 mg/l

Certifikované BIO

Certifikát VINS METHODE NATURE

Rizling rýnsky 2019

pripravujeme

Suché biele víno zo Slovenska. Zrelo a relaxovalo v dubových sudoch v tufovej pivnici 3 roky a následne 2 roky vo fľašiach. Týmto dlhým zrením víno vyzrelo do krásy a Vy ho môžete piť v jeho najvyššej možnej kvalite.

Hrozno pochádza z vinohradu vysadeného v roku 1998, ktorý bol prvým certifikovaným BIO vinohradom na Slovensku.

Odroda: Rizling rýnsky

Lisované celé strapce

Zrenie: 36 mesiacov v dubových sudoch (použitých sudov)

Flaškované: 11.1.2023

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 16 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 2,1 g/l

Histamín: <0,10 mg/l

Certifikované BIO

Rizling rýnsky 2020

Biele suché víno.  Citrusové arómy, plné telo ktoré je v harmónii s peknou mineralitou na konci. Víno zrelo 1 rok v betónovom vajci, čo mu dalo plné telo a nechalo mineralite sa prejaviť . Hrozno pochádza z vinohradu vysadeného v roku 1998, ktorý bol prvým certifikovaným BIO vinohradom na Slovensku.

Rok výsadby: 1998

Lisované celé strapce

Zrenie: 12 mesiacov v betónovom vajci

Flaškované: 2.3.2022

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 37 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 1,0 mg/l

Certifikované BIO

Sauvignon 2019

Biele suché víno, zrelo a relaxovalo 1 rok v dubových sudoch v tufovej pivnici. Nájdete tu arómy ako biele čerešne, broskyne, a na pozadí karamelizované jablká. Na začiatku je svieže s plným telom, ku konci objavíte chuť kandizovaného citrónu.

Odroda: Sauvignon blanc

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Zrenie: 1 rok v dubových sudoch

Flaškované: 11.3.2021

Alkohol: 13,0% vol

Celková síra (oxid siričitý): 17 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,6 g/l

Certifikované BIO

Voyage 2022

Suché červené veľmi elegantné víno. Zrelo a relaxovalo v dubových sudoch v tufovej pivnici 1 rok.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Odroda: Pinot noir

10 dní macerované na šupkách

Zrenie: 12 mesiacov v dubových sudoch (použitých sudov)

Flaškované: 7.3.2024

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 4 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,2 g/l

Histamín: <0,10 mg/l

Certifikované BIO

Certifikované VINS MÉTHODE NATURE