Archív

Bublinky, version: blanc 20 (pét nat)

Biele, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Spontánna fermentácia, nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Rok výsadby: 2010

Zrenie: vo fľašiach 6 mesiacov

Zrenie: vo fľašiach 6 mesiacov

Alkohol: 11,5 % vol

Celková síra (oxid siričitý): 5 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Certifikované BIO

Bublinky, version: blanc 21

Biele, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel (Pét nat), zrelo 2 roky na jemných kaloch vo fľašiach. Elegantné jemné bublinky, plné telo, komplexná chuť v ktorej cítiť marhule a biele kvety. Metóda pétillant naturel znamená, že víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, ktorá sa skončí vo fľaši. Potom sa fľaše v stojanoch otáčajú a následne sa degoržujú * (ako pri výrobe šampanského)
*degoržovanie znamená, že sa „odstrelia kaly usadené v hrdle fľaše“

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.

Odroda: Pinot gris (Rulandské šedé)

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Zrenie: 2 roky vo fľašiach na jemných kaloch

Degoržované: 10-11.10.2023

Alkohol: 13% vol

Celková síra (oxid siričitý): 6 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 9,4 mg/l

Histamín: 0,53 mg/l

Certifikované BIO

Certifikované VINS MÉTHODE NATURE

Bublinky, version: rosé 19 (bubbles) odroda: pinot noir

Ružové, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Rok výsadby: 2004-2014

Macerované na šupkách 9 hodín, samotok,

Macerované na šupkách 9 hodín, samotok,

Degoržované: 8.6.2020

Alkohol: 13,5 % vol

Celková síra (oxid siričitý): 18 mg/l

Zvyškový cukor: 7 mg/l

BIO – ORGANIC certified

Bublinky, version: rosé 20 (pét nat)

Ružové, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Spontánna fermentácia, nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Rok výsadby: 2004-2014

Zrenie: vo fľašiach 6 mesiacov

Zrenie: vo fľašiach 6 mesiacov

Alkohol: 11,5 % vol

Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l

Voľná síra: 4 mg/l

Certifikované BIO

Gonepteryx

Gonepteryx je po latinsky Motýľ žltáčik.

Odroda: Tramín červený

Rok výsadby: 2010

Rok výsadby: 2010

Zrenie: 16 a 4 mesiace v sklolaminátovej nádobe

Flaškované: 12.1.2021

Alkohol: 13,5% vol

Voľná síra: 5 mg/l

Zvyškový cukor: 0,4 mg/l

Gonepteryx, edition: ´22

Gonepteryx je po latinsky Motýľ žltáčik, ktorého stretneme v našom vinohrade. Suché biele víno zo Slovenska. Spojenie Tramínu červeného a Sauvignonu vytvorilo toto jedinečné víno.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Odrody: 70% Tramín červený a 30% Sauvignon Lisované celé strapce

Zrenie: Tramín (2020) v sklolamináte a Sauvignon (2019) 1 rok v dubových sudoch

Flaškované: 18.11.2022

Alkohol: 13% vol

Celková síra (oxid siričitý): 21 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 0,6 g/l

Histamin: 2,41 mg/l

Certifikované BIO

Karbonix 2021

Suché červené víno. Nájdete tu výraznú chuť  červeného ovocia. Víno je ľahké, svieže. Upozorňujeme, že je veľmi ľahko a rýchlo pitelné.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.

Odroda: Pinot noir

Rok výsadby: 2014

Karbonická macerácia 10 dní

Zrenie: sklolaminátových nádobách

Flaškované: 25.5.2022

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 6 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,2 g/l

Certifikované BIO

Certifikované VINS MÉTHODE NATURE

Marie-louise (pét nat) odroda: pinot noir

Ružové, suché, perlivé víno vyrobené na Slovensku.

Zrenie: vo fľašiach 3 mesiace

Degoržované: 2.12.2020

Degoržované: 2.12.2020

Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 0,7 mg/l

Oups – rosé tiché limitovaná edícia

Ružové, suché víno. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu. Spontánna fermentácia, nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom.

Odroda: Pinot noir

Rok výsadby: 2004-2014

Rok výsadby: 2004-2014

Fľaškované: 8.6.2021

Alkohol: 11,5 % vol

Celková síra (oxid siričitý): 28 mg/l

Zvyškový cukor: 0,9 mg/l

Pinot gris 2018 (rulandské šedé) limitovaná edícia

Biele suché víno. Jemná a plná chuť so sviežosťou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Lisované celé strapce

Flaškované: 25.7.2019

Alkohol: 12,0% vol

Celková síra (oxid siričitý): 38 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 mg/l

Objem: 0,75 l a 1,5 l

Histamín: menej ako 0,5 mg/l

Pinot gris 2019 (rulandské šedé) limitovaná edícia

Biele suché víno.  Arómy dozretých hrušiek a exotického ovocia (mango, ananás), plné telo s ovocnou dochuťou. Víno zrelo 10 mesiacov v betónovom vajci.

Odroda: Pinot gris (Rulandské šedé)

Rok výsadby: 2010

Rok výsadby: 2010

Zrenie: kvasilo a zrelo 10 mesiacov v betónovej nádobe v tvare vajca.

Flaškované: 5.8.2020

Alkohol: 13,5% vol

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 0,7 mg/l

Pinot noir 2018

Červené suché víno vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Kvasilo 10 dní na šupkách a potom zrelo rok v dubových sudoch. Jemná, elegantná chuť s náznakom trieslovín na konci.

Rok výsadby: 2004-2014

10 dní macerované na šupkách, remontáž

10 dní macerované na šupkách, remontáž

Flaškované: 20.4.2019

Alkohol: 12,0% vol

Celková síra (oxid siričitý): 33 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 mg/l

Objem: 0,75 l a 1,5 l

Histamín: 0,8 mg/l

Pinot noir 2019

Červené suché víno.  Arómy dozretého lesného ovocia, plné telo so sviežosťou na konci. Víno zrelo 1 rok v dubových sudoch v tufovej pivnici.

Odroda: Pinot noir

Rok výsadby: 2004-2014

Rok výsadby: 2004-2014

Zrenie: 12 mesiacov v dubových sudoch (mix nových a použitých sudov)

Flaškované: 12.3.2021

Alkohol: 13,0% vol

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 0,5 mg/l

Rulandské modré 2018 (pinot noir)

Ľahké, svieže, červené suché víno. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Rok výsadby: 2004-2014

5 dní macerované na šupkách, remontáž

5 dní macerované na šupkách, remontáž

Flaškované: 20.4.2019

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 33 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 mg/l

Objem: 0,75 l a 1,5 l

Histamín: menej ako 0,5 mg/l

Sauvignon blanc 2018

Biele suché víno vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Plná, bohatá chuť so sviežou kyselinkou na konci.

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Lisované celé strapce

Flaškované: 12.1.2020

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 40 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 mg/l

Objem: 0,75 l a 1,5 l

Histamín: menej ako 0,5 mg/l

Symposion 2019

Symposion – pijeme spolu až do rána ako v starovekom Grécku. Ľahké červené suché víno s plnou chuťou dozretého červeného ovocia. Vyrobené na Slovensku, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Rok výsadby: 2014

5 dní macerované na šupkách, remontáž

5 dní macerované na šupkách, remontáž

Flaškované: 6.8.2020

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l

Zvyškový cukor: 0,3 mg/l

Certifikované BIO

Tramín červený 2018 (gewurztraminer)

Ovocné, aromatické, biele suché víno. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Lisované celé strapce

Flaškované: 19.4.2019

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 50 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 mg/l

Objem: 0,75 l a 1,5 l

Tramín čeverný 2020

Biele suché víno. Jemné, ovocné arómy – plná a svieža chuť. Spontánna fermentácia, nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu.

Lisované celé strapce

Zrenie: 7 mesiacov v sklolaminátovej nádobe

Zrenie: 7 mesiacov v sklolaminátovej nádobe

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 16 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Certifikované BIO

Vilain papillon (pét nat) odroda: pinot gris

Biele, suché, perlivé víno vyrobené na Slovensku.

Zrenie: vo fľašiach 3 mesiace

Degoržované: 2.12.2020

Degoržované: 2.12.2020

Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 5 mg/l