Víno 2021

BUBLINKY, version: blanc 21

Biele, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel (Pét nat), zrelo 2 roky na jemných kaloch vo fľašiach. Elegantné jemné bublinky, plné telo, komplexná chuť v ktorej cítiť marhule a biele kvety. Metóda pétillant naturel znamená, že víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, ktorá sa skončí vo fľaši. Potom sa fľaše v stojanoch otáčajú a následne sa degoržujú * (ako pri výrobe šampanského)

*degoržovanie znamená, že sa „odstrelia kaly usadené v hrdle fľaše“

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.

 

Odroda: Pinot gris (Rulandské šedé)

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Zrenie: 2 roky vo fľašiach na jemných kaloch

Degoržované: 10-11.10.2023

Alkohol: 13% vol

Celková síra (oxid siričitý): 6 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 9,4 mg/l

Histamín: 0,53 mg/l

Certifikované BIO

Certifikované VINS MÉTHODE NATURE

KARBONIX 2021

Suché červené víno. Nájdete tu výraznú chuť  červeného ovocia. Víno je ľahké, svieže. Upozorňujeme, že je veľmi ľahko a rýchlo pitelné.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.

 

Odroda: Pinot noir

Rok výsadby: 2014

Karbonická macerácia 10 dní

Zrenie: sklolaminátových nádobách

Flaškované: 25.5.2022

Alkohol: 12,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 6 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,2 g/l

Certifikované BIO

Certifikované VINS MÉTHODE NATURE

MACÉRATION SAUVIGNON 2021

Oranžové suché víno.  Hrozno bolo macerované 10 dní na šupkách. Následne víno zrelo 9 mesiacov v betónovom vajci. Nájdete tu arómy liči, kvetinové arómy ako ruža, a v pozadí sa vynímajú mandľové arómy. Víno má oranžovú farbu, je jemné ale má úžasnú aromatiku. Na konci cítiť pekné, veľmi jemné triesloviny a lieskové orechy. Bez pridanej síry.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

 

Odroda: Sauvignon blanc

Rok výsadby: 2010

Macerované na šupkách 10 dní

Zrenie: 9 mesiacov v betónovej nádobe v tvare vajca.

Flaškované: 16.7.2022

Alkohol: 13,0% vol

Celková síra (oxid siričitý): 4 mg/l

Voľná síra: 2 mg/l

Zvyškový cukor: 0,1 g/l

Histamin: 0,88 mg/l

Certifikované BIO

Certifikát VINS METHODE NATURE