Víno 2021
BUBLINKY, version: blanc 21
Biele, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel (Pét nat), zrelo 2 roky na jemných kaloch vo fľašiach. Elegantné jemné bublinky, plné telo, komplexná chuť v ktorej cítiť marhule a biele kvety. Metóda pétillant naturel znamená, že víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, ktorá sa skončí vo fľaši. Potom sa fľaše v stojanoch otáčajú a následne sa degoržujú * (ako pri výrobe šampanského)
*degoržovanie znamená, že sa „odstrelia kaly usadené v hrdle fľaše“
Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.
Odroda: Pinot gris (Rulandské šedé)
Rok výsadby: 2010
Lisované celé strapce
Zrenie: 2 roky vo fľašiach na jemných kaloch
Degoržované: 10-11.10.2023
Alkohol: 13% vol
Celková síra (oxid siričitý): 6 mg/l
Voľná síra: 3 mg/l
Zvyškový cukor: 9,4 mg/l
Histamín: 0,53 mg/l
Certifikované BIO
Certifikované VINS MÉTHODE NATURE
KARBONIX 2021
Suché červené víno. Nájdete tu výraznú chuť červeného ovocia. Víno je ľahké, svieže. Upozorňujeme, že je veľmi ľahko a rýchlo pitelné.
Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok. Víno je vhodné pre vegánov.
Odroda: Pinot noir
Rok výsadby: 2014
Karbonická macerácia 10 dní
Zrenie: sklolaminátových nádobách
Flaškované: 25.5.2022
Alkohol: 12,5% vol
Celková síra (oxid siričitý): 6 mg/l
Voľná síra: 2 mg/l
Zvyškový cukor: 0,2 g/l
Certifikované BIO
Certifikované VINS MÉTHODE NATURE
MACÉRATION SAUVIGNON 2021
Oranžové suché víno. Hrozno bolo macerované 10 dní na šupkách. Následne víno zrelo 9 mesiacov v betónovom vajci. Nájdete tu arómy liči, kvetinové arómy ako ruža, a v pozadí sa vynímajú mandľové arómy. Víno má oranžovú farbu, je jemné ale má úžasnú aromatiku. Na konci cítiť pekné, veľmi jemné triesloviny a lieskové orechy. Bez pridanej síry.
Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Odroda: Sauvignon blanc
Rok výsadby: 2010
Macerované na šupkách 10 dní
Zrenie: 9 mesiacov v betónovej nádobe v tvare vajca.
Flaškované: 16.7.2022
Alkohol: 13,0% vol
Celková síra (oxid siričitý): 4 mg/l
Voľná síra: 2 mg/l
Zvyškový cukor: 0,1 g/l
Histamin: 0,88 mg/l
Certifikované BIO
Certifikát VINS METHODE NATURE