Víno 2019

PINOT NOIR 2019

Červené suché víno.  Arómy dozretého lesného ovocia, plné telo so sviežosťou na konci. Víno zrelo 1 rok v dubových sudoch v tufovej pivnici.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

 

Odroda: Pinot noir

Rok výsadby: 2004-2014

14 dní macerované na šupkách, remontáž

Zrenie: 12 mesiacov v dubových sudoch (mix nových a použitých sudov)

Flaškované: 12.3.2021

Alkohol: 13,0% vol

Celková síra (oxid siričitý): 8 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 0,5 mg/l

Histamín: menej ako 0,5 mg/l

Certifikované BIO

SYMPOSION 2019

Symposion – pijeme spolu až do rána ako v starovekom Grécku. Ľahké červené suché víno s plnou chuťou dozretého červeného ovocia. Vyrobené na Slovensku, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

 

Odroda: Pinot Noir ( Rulandské modré)

Rok výsadby: 2014

5 dní macerované na šupkách, remontáž

Zrenie: 10 mesiacov v sklolaminátovej nádobe

Flaškované: 6.8.2020

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 7 mg/l

Voľná síra: 4 mg/l

Zvyškový cukor: 0,3 mg/l

Certifikované BIO

PINOT GRIS 2019 (Rulandské šedé)
LIMITOVANÁ EDÍCIA

Biele suché víno.  Arómy dozretých hrušiek a exotického ovocia (mango, ananás), plné telo s ovocnou dochuťou. Víno zrelo 10 mesiacov v betónovom vajci.

Tak ako pri všetkých našich vínach je fermentácia spontánna, víno je nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom. Vyrobené na Slovensku zo slovenského bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

 

Odroda: Pinot gris (Rulandské šedé)

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Zrenie: kvasilo a zrelo 10 mesiacov v betónovej nádobe v tvare vajca.

Flaškované: 5.8.2020

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 19 mg/l

Voľná síra: 3 mg/l

Zvyškový cukor: 0,7 mg/l

Certifikované BIO

GONEPTERYX

Vypredané - Sold out - Épuisé

Gonepteryx je po latinsky Motýľ žltáčik.

Suché biele víno zo Slovenska. Spojenie ročníkov 2019 a 2020. Spontánna fermentácia, nečírené, nefiltrované, fľaškované samospádom, vyrobené s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

 

Odroda: Tramín červený

Rok výsadby: 2010

Lisované celé strapce

Zrenie: 16 a 4 mesiace v sklolaminátovej nádobe

Flaškované: 12.1.2021

Alkohol: 13,5% vol

Celková síra (oxid siričitý): 25 mg/l

Voľná síra: 5 mg/l

Zvyškový cukor: 0,4 mg/l

Certifikované BIO

BUBLINKY, version: rosé 19 (Bubbles)

Odroda: Pinot noir

Vypredané - Sold out - Épuisé

Ružové, suché, perlivé víno vyrobené metódou pétillant naturel. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.

Elegantné jemné bublinky, svieža ovocná chuť. Metóda pétillant naturel – PÉT NAT znamená, že víno sa nafľaškuje počas spontánnej prvej fermentácie, a tá skončí vo fľaši. Potom „odstrelíme“ kaly - tento proces sa volá degoržovanie a víno je hotové :-)

 

Rok výsadby: 2004-2014

Macerované na šupkách 9 hodín, samotok,

Zrenie: vo fľašiach 9 mesiacov

Degoržované: 8.6.2020

Alkohol: 13,5 % vol

Celková síra (oxid siričitý): 18 mg/l

Voľná síra: 5 mg/l

Zvyškový cukor: 7 mg/l

BIO – ORGANIC certified